TEŽAVE Z NANAŠANJEM

V zvezi z našimi ličili dobimo zelo malo pritožb, a vseeno navajamo težave, za katere včasih slišimo, in naše predloge za njihovo reševanje. Običajno se je treba le malo prilagoditi. Večina žensk je navajena na tekoči puder, ki ga je treba nanesti v večjih količinah, če želimo doseči zadovoljujoče prekrivanje. Prehod na puder, ki se nanaša v manjših količinah in prekrije v trenutku, zahteva nekaj vaje. Vedno priporočamo uporabo aplikatorjev (čopičev in gobic), ki so ustvarjeni za te pudre. Tega ne pravimo, ker želimo izdelek prodati, temveč zaradi resnično vidnih boljših rezultatov.

„Preveč se sveti“
Predebeli sloji pudra in pritiskanje z gobico lahko razdreta in ločita določene minerale, zaradi česar na površino kože pride mineral, ki povzroča svetenje. Temu se lahko zlahka izognete z nanašanjem mineralov v tankih plasteh s potegi čopiča navzdol. Nanesite toliko plasti, kolikor jih je potrebnih za dosego želene prekrivnosti. Popršite z enim od naših sprejev (D20 ali Pommisst) in nežno potapkajte. Nato nanesite Pure Matte. Pri zelo mastni koži s širokimi porami pod puder nanesite Absence, še posebej na področje z razširjenimi porami. Čez dan presežek loja odstranite z izdelkom Pure Matte ali s povsem naravnimi robčki Facial Blotting.

„Poudarja gube in gubice“
Preizkusite kompaktni puder namesto tistega v prahu. Nanesite enega od sprejev (D20, Balance ali Pommisst) in počakajte, da se vpije, ali pa puder v prahu vmešajte v kremo in tako ustvarite kremno podlago. Nanesite s prsti ali z gobico. Če se vam zdi, da puder poudari gubice okrog oči, navlažite bombažno vatko s sprejem D20 ali Balance in nežno pritisnite na problematično področje ali pa nanesite majhno količino vlažilne kreme.

„Neenakomerno in z madeži“
To se zgodi, ko se minerali nanesejo, preden se krema vpije, ali zato, ker ostanejo na površini kože. Najenostavneje lahko to težavo rešite tako, da počakate, da se krema vpije, ali pa presežek obrišete. D20, Balance ali Pommisst so dobra zamenjava kreme za mastno kožo.

Neenakomernost je lahko tudi posledica aplikatorjev v obliki gobic, ki se na koži ne ''premikajo''. Če uporabljate gobice, vam priporočamo našo gobico Flocked Sponge – edino gobico, ki meša pudre in poskrbi za natančen ter enakomeren nanos. Če je puder kompakten, je gobica primerna zgolj za popravljanje.

„Napačna barva“
Barvo ste verjetno izbrali pri slabi osvetlitvi. Najboljši način za izbiro pravega odtenka je, da puder nanesete na prehod med spodnjo čeljustjo in vratom, in to pri dnevni svetlobi. Če je odtenek pravi, bo barva izginila. Najlaže je začeti z odtenkoma Natural in Amber. Sta primerljiva, le da ima Natural rožnat podton, Amber pa rumenega. Hitro boste videli, ali potrebujete svetlejši ali temnejši odtenek in kateri podton je primeren za vašo kožo. Barvo pudra v prahu lahko prilagodite tako, da ga zmešate z nasprotno barvo. Na primer – če je barva presvetla, izberite temnejši odtenek z istim podtonom. Če je barva preveč rumena, ga zmešajte z rožnato. Najprej poskusite z majhno količino v posodici, da najdete pravo razmerje. Da bo mešanje pudrov uspešno, uporabite čist čopič. To bo v trenutku izenačilo barvi.