Jane Iredale

Jane Iredale je predsednica in ustanoviteljica Iredale Mineral Cosmetics. Je prva ženska, ki je kozmetični industriji ponudila linijo mineralnih izdelkov, in prva, ki se je zavedala potenciala v oskrbovanju zdravnikov z ličili, ki so dobra za kožo.
Linijo je oblikovala v sodelovanju s svetovno znanimi plastičnimi kirurgi in dermatologi ter o tem predavala po vsem svetu. Rezultat tega je prodaja jane iredale izdelkov v zdraviliščih, salonih in medicinskih klinikah po vsem svetu.

Preden je leta 1994 ustanovila svoje kozmetično podjetje, je Jane Iredale delala v filmski industriji, na televiziji in v gledališču. Kariero je začela kot vodja kastingov. Z mnogimi modeli, med drugim z Lauren Hutton, Jacquline Smith in Cybil Shepard, je sodelovala pri televizijskih reklamah. Pozneje je pri filmu in na televiziji delala z različnimi igralkami, med katerimi so tudi Susan Sarandon, Glenn Close in Sarah Jessica Parker. Pri filmu 'The Outsiders' je sodelovala s Francisom Fordom Coppolo, pri filmu 'The Color Purple' pa s Stevenom Spielbergom. Prav tako je delala na velikih televizijskih postajah, npr. pri BBC-ju.

Nato je ustanovila svoje produkcijsko podjetje in bila producentka več kot 50 oddaj za PBS in HBO. TV-vodniki so njena dva filma razglasili za najboljša tistega časa. Prav tako je dobila nagrado George Foster Peabody in emmyja za filmske serije, ki jih je napisala.

Ko je film zamenjala za gledališče, je bila za broadwajski mjuzikl Wind in the Willows, s katerim sta zaslovela Vicki Lewis in Nathan Lane, nominirana za nagrado Tony..

V svoji karieri je sodelovala z najboljšimi vizažisti. Na lastne oči se je prepričala, da prava umetnost ličenja ni v prilagajanju zadnjim trendom mode, temveč v poudarjanju naravne lepote.

Jane je svoje izkušnje dobila med delom z ženskami, katerih poklic je odvisen od čiste kože, zaradi česar je sprevidela, kako nepravilnosti na koži in občutljivost le-te ne le ogrožajo njihove kariere, temveč jim tudi uničujejo samozavest. Vseskozi jo je vodila naslednja misel: ustvariti linijo ličil, ki bodo skrbela tudi za zdravje kože.